Vem behöver T.V. News, Tidningar och Radio News? “Inte jag!” säger den lyckliga människan som lever i den nya världen.

Politikens medialisering

T.V. och radio News fick ner dig? On-line aktuella händelser och Nyheter bloggar gör att informeras en mycket roligare upplevelse. För många nyheter på TV har blivit en prövande tid på dagen. Fokuserade främst på negativa händelser, kanske du måste vänta igenom hela programmet bara för att höra en historia du väntade på. Om du missar 6:00 show, väntar tills den sena natten segmentet kan vara en riktig dra, särskilt om du har mycket att göra, eller måste vakna tidigt nästa morgon.

Mina vänner, det finns ett svar på detta problem: Nyheter bloggar eller on-line aktuella händelser. Du kan hitta alla dina favorit programföretag (T.ex. CNN, BBC) på Internet, få aktuell information när som helst på dagen eller natten. Du kan till och med läsa personliga journalposter skrivna av flera korrespondenter ute i fältet som rapporterar om flera olika händelser ner till den aktuella minuten. Istället för att höra alla Nyheter från en röst (ofta en irriterande en), nu kan du läsa olika mänskliga åsikter direkt från scenen av intresse.

Ofta News on-line har ett avsnitt som kallas “teman” som gör att läsaren att bara höra om de specifika områden som intresserar dem. Inga fler väntar genom flera krig för att komma till den positiva historien om den nuvarande medicinska genombrott som kan innebära ett botemedel mot sjukdomar, eller den tekniska idén som kan innebära slutet på extrema föroreningsnivåer. Som en tidning kan du gå direkt till “jobb” tema och söka igenom alla nuvarande lediga jobb tillgängliga. Om du är besatt av det negativa, teman som “Disaster and Tragedy” och “Brott och straff är fortfarande lättillgängliga.

Den medialiserade demokratin

Eftersom Nyheterna nu finns på Internet har det också blivit en interaktiv upplevelse på många sätt. Först och främst nu kan du skicka Nyheter berättelser direkt till News företagen själv! Om berättelsen anses vara värd besväret och verifierbar, kan du även publiceras. Detta är också fallet med fotografer som har bilder av viktiga händelser. Det betyder verkligen att vem som helst kan bli en del av åtgärden som frilansande konsult. Vissa News on-line har “vittne” sektioner där du kan berätta din historia om du råkar ha varit på rätt plats vid rätt tidpunkt. Detta alternativ innebär att vi kan höra många olika åsikter om omtvistade frågor som ger ett större perspektiv på den “stora bilden”.

Vissa Nyheter webbplatser har också interaktiva webbplatser inom. Till exempel, på BBC News Blog finns en lärande webbplats (BBCi Learning) som innebär interaktiva aktiviteter och över en halv miljon sidor av saklig information och resurser tillgängliga för barn, ungdomar och vuxna. Det finns tävlingar och alla typer av spel för att utbilda människor i alla områden av intresse tänkbara.

En annan stor aspekt av dessa on-line News webbplatser är möjligheten att få tillgång till arkivinformation. Du kan titta på video och lyssna på ljudinspelningar av kända historiska berättelser direkt på datorn. Om dagen är Feb.3, kan du läsa artiklar från Feb.3’s från femtio år sedan. Letar upp något datum och år registreras är lika enkelt som att trycka på några knappar.

Vissa tjänster har prenumerationer där istället för att leta upp webbplatsen, skickas De Nyheter du vill ha direkt till din e-post. Att vara i vet, och att vara i nuet, har aldrig varit en sådan objektiv, trevlig och förenklad upplevelse som på 2000-talet. Att delta i ett nytt perspektiv på livet är vad on-line aktuella händelser och News Bloggar handlar om.

Scroll Up