Public Service Announcement (PSA) Radio Copy Writing Framgång

 Eftersom kvaliteten ofta är andra klassens jämfört med andra reklamfilmer i rotationen, kan en station inte luft dessa på bästa sändningstid. Om de får möjlighet, kommer de att göra det. I själva verket scottradio.com har upplevt sådana resultat. Skriv en bra kommersiell, vara det för läsk eller Cancer forskning och det kommer gör sin väg in i rotation. Varför? Eftersom radiostationer tigger om kvalitet public service-meddelanden.

Frågor om mat och hälsa

Tänk om Super Bowl TV-reklam var alla public service-meddelanden (PSA) annonser snarare än öl, bilar och läsk reklam? Tänk dig, Röda Korset följt av Make A Wish Foundation och Shriners Hospital. Skulle världen fortfarande förbli limmade till TV? Om författarna närmade kopian för dessa PSA med samma kreativitet som öl reklam, tror vi att svaret är ja. Varför? Eftersom en bra kommersiell, är en bra kommersiell. Period.

En diet med vatten eller lightläsk?

Radio röst och kopia skriva experter på www.scottradio.com vet att uppdraget att skriva en PSA ofta läggs på den bakre brännaren i de flesta kopieringsavdelningar. Den betalande kunden är först i kö. När tiden kommer för att skriva PSA kopian, har energi och entusiasm ofta gått ut. Men det borde aldrig ha utvecklats så här. service meddelanden. Tiden att byta är nu.

Scroll Up