Podcasts – Personlig radio för massorna

Podcasts är bokstavligen sätt den vanliga genomsnittliga personen kan ha sina egna broadcast media. Det som gör Podcasts skiljer sig från andra typer av ljudinnehåll är att användarna måste använda RSS-protokoll. Men det gör det också möjligt att producera och skapa din egen självutgivna radio-typ visar.

Nanosensor väger utan att döda

Flera radiostationer använder Podcasts antingen som hela sitt format eller som en del av deras format. Dessa stationer inkluderar KYOU Radio i San Francisco, 99,5 Berget i Denver, och KFI i Los Angeles. Naturligtvis ger Internet listor för där Podcasts kan hittas också.  Detta inkluderar underhållning, politik, konst, vetenskap och natur, företag, livsstil och shopping, med många av de kategorier som delas upp i mer specifika kategorier.

Om du inte har en iPod, kanske du undrar varför du ens skulle vilja hitta Podcasts. Termen Podcasts betyder inte att en person måste använda en Apple iPod. Podcast är dock en term samman från orden iPod och broadcast. Alla digitala ljudspelare eller dator med rätt programvara kan användas för att lyssna på eller skapa Podcasts. 

Svenska Mässan-arkiv

De som vill antingen lyssna på eller göra sina egna Podcasts kommer att behöva något som kallas iPodderx. Detta är inget annat än en nyhetsläsare som kan tolka RSS 2.0-flöden. Medan iPodderx gör det möjligt att lyssna på Podcasts, det behövs också för att hjälpa till med sändningssidan också. Andra Podcasting produkter tillgängliga, som visas på www.alesis.com, inkluderar 10/2 2-kanals bärbara ljudgränssnitt. Detta är en 24-bitars / 96k USB-produkt. Den Photon X49 är ett tangentbord controller, liksom Fusion 6HD och 8HD. MultiMix Mixers används för att blanda ljud för Podcasterna. M1 Active 520 och 620 referensmonitorer i närheten finns också. Men vara redo att spendera några allvarliga pengar om du planerar att göra några större Podcasts.

Podcasts kan sändas över hela världen, lägga till en ännu bredare bas till de platser du kan hitta Podcasts. Ett par av de globala Podcast webbplatser, enligt www.wickmedia.com, är CBC Radio One från Kanada, Triple J Podcast från Australien. Podcast webbplatser i USA finns på www.podarama.com-dj. Om du vill hitta fler podcasting webbplatser, bara logga in på Internet och besök platser som http://www.apodcasting.com/dir/HowToFindPodcastingSites att göra en grundlig sökning.

Det finns inga regler eller föreskrifter för enskilda Podcasts och deras innehåll, tills vissa specifika situationer gäller. Det inkluderar Podcasts som sänds över regelbundna radiovågor på radiostationer över hela landet. Dessa Podcasts regleras av Federal Communication Commission lagar eftersom de är inriktade mot massorna i stort. Det innebär att för en person som vill bli en Podcaster, himlen är gränsen.

Scroll Up