Information om Radiosändningar


Radio Broadcasting är överföring av digitalt ljud, antingen med tillhörande metadata eller genom radiovågor avsedda för sändning till en stor publik. I konventionella radiosändningar sänds radiofrekvenserna från en radiostation på jorden av en jordbaserad station. Satellitradio använder en radiosignal som skickas ut av en satellit i omloppsbana runt jorden. Det finns också en ny metod som kallas Internet radiosändningar.

Radiosändningar kräver radiosändare och mottagare, och de måste installeras för sändning. Mottagarna, som kan vara bärbara, fasta eller mobila, används för att ta emot radiofrekvensen och omvandla den till elektrisk energi som överförs till sändarna, där den omvandlas till ett hörbart utgångsljud.

Det finns olika sorters radiostationer för att sända ett tal eller ljud broadcast.

Den första kategorin är Public Service Broadcasting (PSB), som sänder nyheter, väder, brottslighet, hälsa och annan offentlig information i form av en radiosändning. Detta är en av de två typer av radiosändning som kallas “Commercial Radio Broadcasts” (CBB). Andra CBB-kanaler inkluderar nödsändningar och de som är utformade för barn, sport och musik.

Public Service Broadcasting omfattar alla de kanaler som sänds till förmån för allmänheten, inklusive lokala nyheter, allmän säkerhet och andra tjänster. Några av dessa tjänster drivs av privata organisationer, medan vissa drivs av regeringen. Kommersiell radio, som är den andra typen av radiosändning, ger ett kommersiellt utlopp för en radiostation i syfte att sända sin musik, nyheter och andra annonser.

Medan vissa radiostationer är privatägda, vissa drivs regeringen.

Vissa radiostationer har byggts och drivs från USA, liksom andra länder, såsom Japan. Andra radiostationer fungerar endast lokalt och kan därför inte vara internationellt erkända av andra länder som en radiostation i ett främmande land.

Radiosändningar möjliggör utbyte av uppgifter mellan stationer, eller mellan stationer som är verksamma i olika områden. Radiosändningar kan sändas i båda riktningarna, men detta är inte praktiskt för höghastighetsnät trådlösa. som exempelvis mobiltelefoner.

Radiosändningar finns i ett antal format och lägen. Några av dessa format inkluderar Digital Audio Broadcasting (DBC), Realtidssändning (RTB), Satellitsändningar (SB), Digital Audio Streaming (AS), Mobilsändning (MB), Personlig Digital Assistant (PDA), Realtidssändningar (RTA), Short Message Service (SMS), Multimedia Broadcasting (MSB), Interaktiv sändning (IB), realtidssändning (RSB), Digital Multimedia Broadcasting (DMBS), Personal Digital Assistant (PDA), Realtidssändning (RTA), Multimedia Broadcasting (MSB) och Personliga digitala assistenter (handdatorer) , Video Broadcasting (VRB), och realtidssändningar (RTA).

Det finns också särskilda tillämpningar som får användas i stället för traditionell radiosändning, såsom FM-sändningar (FM) sändningar, som ger ett röstformat av broadcast-meddelandet, som sedan kan överföras till valfritt antal mottagare som är avstämda på samma frekvens. Det digitala formatet tillåter också överföring av både ljud och video.

Satellit-TV-sändningar är ett exempel på denna teknik. Satellit-TV-sändningar kan nå ett mycket större geografiskt område än traditionella radiosändningar, med många fler satelliter i omloppsbana, vilket gör det möjligt att sända på olika språk över hela världen.

Radiostationer, av naturen, tillhandahålla innehåll för lyssnarna. Många radiostationer idag är faktiskt webbplatser, med en webbplats som innehåller information om radiostationen och annan relevant information, till exempel schema för deras radioprogram, nyheter och andra speciella sändningar. Dessa webbplatser är en populär metod för att vinna popularitet genom att ge innehåll till lyssnarna och internet i stort.

Radiostationer kan också kategoriseras i två kategorier, privata och offentliga. Privata radiostationer, som inte drivs av statliga myndigheter, drivs av enskilda personer. Offentliga radiostationer, som drivs av en offentlig myndighet, drivs av ett företag.

Det finns ett antal privata radiostationer som är tillgängliga för att lyssna på landsbygden, men dessa typer av radiosändningar organisationer anses “offentliga” stationer, eftersom allmänheten får lyssna på dessa stationer, men kan inte ringa in och göra en personlig kommentar på radioprogrammen. Privata radiostationer kan också ge nyheter, information, underhållning och musik till sina lyssnare.