FRS Radio: Att föra familjer tillsammans

En kontinuerlig ljudström som sänds via Internet kallas för en radiowebbsändning. Radio webbsändningar finns i alla former och storlekar. Det finns gratis radio webbsändningar och det finns radio webbsändningar för betalda abonnenter bara. Radio webbsändningar kan också vara …

Family Radio Service (FRS) som har godkänts i USA sedan 1996 är ett förbättrat walkie-talkie system. Eftersom denna personliga radiotjänst utnyttjar frekvenser i UHF (ultra högfrekvens) bandet, det finns inga störningar från CB radioapparater eller sladdlösa telefoner som använder olika frekvenser. Istället för AM (amplitud modulering), använder FRS FM (frekvens modulering) så det är tillförlitligt på större intervall än CB radioapparater.

Även om FRS ursprungligen föreslogs för att användas av familjer av Radio Shack när det infördes 1994, har FRS alltmer antagits av företag som ett kostnadseffektivt alternativ till affärsbandet. FRS kräver inte heller en licens.

FRS Radio teknisk information

I enlighet med FCC:s bestämmelser är den nuvarande gränsen för FRS-radioapparater 500 milliwatt. General Mobile Radio Service (GMRS) delar kanal 1 till 7 med FRS. Så länge som uteffekten inte överskrider FRS-gränsvärden, krävs ingen licens. Det är vanligt att FRS-radioapparater använder underljudssignaler (CTSS & DCS) för att filtrera bort oönskat brus från andra användare på samma frekvens. Dessa koder erbjuder inte något skydd mot tjuvlyssnare trots att de ibland kallas sekretesskoder. Deras enda syfte är att hjälpa till att dela upptagna kanaler.

För att begränsa kommunikationsutbudet och främja delning av tillgängliga kanaler förbjuder FRS-reglerna användning av dubbelsidig radiorepeteter och sammanlänkningar till telefonnätet. Dessa begränsningar gäller inte GMRS.

Det effektiva utbudet av FRS radio är i allmänhet ca 1 mil även om de flesta FRS radiotillverkare kommer att marknadsföra sina produkter som har ett effektivt utbud av 2 miles. Verkligheten är att den faktiska prestanda varierar avsevärt baserat på villkor. Det effektiva utbudet reduceras i närvaro av stora metallbyggnader. Men vissa hobbyister har hittat FRS-radioapparater som kan kommunicera på 30 miles eller mer under exceptionella förhållanden i vidöppna utrymmen.

Hybrid GMRS / FRS

Hybrid GMRS / FRS radioapparater har tillverkats nyligen med 22 kanaler jämfört med de 14 kanaler som vanligen förknippas med FRS. En GMRS-licens krävs för att sända på alla kanaler över 14. Överföring på kanalerna 1 till 7 kräver en licens endast om ERP (effektiv utstrålad effekt) av radion är över 1/2 watt (500 milliwatt). Ansvaret för att förstå och följa FCC:s regler & regler vilar på användaren. De flesta hybrid GMRS / FRS radioapparater kan ställas in för att fungera på färre än 500 milliwatt på kanalerna 1 till 7 som eliminerar kravet på att få en licens.

FRS Radio i främmande länder Även om kallas av olika namn, tjänster liknande i naturen till amerikanska FRS radio finns i flera länder. År 2000 godkände Kanada användningen av AMERIKANSK-standard FRS radioapparater. Med tanke på närheten till USA & Mexiko, vikten av handel mellan länderna, och det faktum att turister ofta tar sina FRS-radior över gränserna med dem, har Mexiko också godkänt användningen av FRS-radioapparater.

Scroll Up